Arpa Şehriye Pilavı

Herkese güzel bir gün dilerim. Bugün yılın en uzun günü o yüzden en sevdiğim gün bugündür. Hergün keşke böyle aydınlık ve güzel olsa kışın havanın erkenden kararmasından nefret ediyorum neyse o günleri daha yeni atlattık yaz günlerinin tadını çıkaralım. Arpa şehriye bizde çorba kadar pilavda da çok sevilir. Et yemeklerinin yanında yoğurt ya da cacık ile sunulur. Bugün soframızda olsun dedim ve yapımı çok kolay bu tarifi sizlerle paylaştım. Afiyet olsun.
Malzemeler:(4 kişilik)
1,5 su bardağı arpa şehriye
3 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz
Hazırlanışı:
Tencereye tereyağı ve zeytinyağı konulur ve ısıtılır. İçine şehriyenin yarısı konulur ve renkleri hafif dönene kadar kavrulur. Şehriyelerin rengi hafif dönünce kalan şehriye eklenir, sıcak su ve tuz konulur. Kapağı kapalı olarak pişirilir ve suyu çektirilir. Suyunu çekince altı kapatılır, ağzına kağıt havlu konulup ağzı kapalı olarak demlenmeye bırakılır. 10-15 dak. demlendikten sonra servis tabağına alınıp, servis yapılır.
AFİYET OLSUN

June 20, 2011. pilav.

Leave a Comment

Be the first to comment!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback URI

%d bloggers like this: