Reyhanlı Kabak Dolması

Hepinize güzel bir gün dilerim. Bugün blogumun ilk günlerinde yayınladığım bir tarifİmi mevsimi olduğu ve çok sevdiğim için yeniden yayınlamak istedim. Bilenler bilir ama bilmEyenlerin de en azından bir kez denemelerini tavsiye ederim. Afiyet olsun.
Malzemeler:(5 kişilik)
1 kg. ince kabak
1 su bardağı kısırlık bulgur
250 gr kıyma
1 adet kuru soğan
bol miktarda kurutulmuş reyhan
tuz
üzeri için:
istenilen miktarda yoğurt
2 diş sarımsak
zeytinyağı
istenilen miktarda kırmızı biber
Hazırlanışı:
Kabakların üst kabukları tırtıklı olarak soyulur.Halka şeklinde kesilip, içleri kabak oyucu ile çıkarılır. Ayrı bir kaba kıyma, küçük küçük doğranmış soğan, yıkanmış bulgur, tuz ve çok bol reyhan konulur. Tüm malzemeler iyice yoğurularak dolmanın iç harcı hazırlanır. Bu iç harç kabakların içine doldurulur ve içi dolu kabaklar tencereye dizilir.

Tencereye kabakların yarısını biraz geçecek kadar su konulur ve kısık ateşte
kabaklar yumuşayana kadar pişirilir. (İstenirse arada sırada kabaklar döndürülebilir)Pişince kabaklar tencereden alınır.

Diğer tarafta dolmanın üzerine dökülecek sos için yoğurt ile sarımsak karıştırılır. Ayrı bir kapta da yağ ile kırmızı biber kızdırılır. Sevis tabağına alınan kabak dolmalarının üzerine önce sarımsaklı yoğurt ve ardından kızdırılmış kırmızı biber dökülür ve servis edilir.
AFİYET OLSUN

June 23, 2011. ana yemek, dolma, fotoğraflı tarif.

Leave a Comment

Be the first to comment!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback URI

%d bloggers like this: