Gazpacho


Bu sene yaz gelmeyecek gailba. Sabah başka hava, öğlen başka hava, akşam başka hava. Sıcak günleri göremiyoruz ama ben sıcak yaz günleri için güzel bir alternatif olarak size İspanyolların meşhur soğuk çorbası Gazpacho’nun tarifini vermek istiyorum. Umarım yapılması çok kısa ve kolay olan ama bir o kadar da lezzetli bu soğuk çorbayı içebileceğimiz sıcak yaz günlerine bir an önce kavuşuruz. Afiyet olsun.
Malzemeler: 4 kişilik
1 kilo doğranmış domates
1 tane doğranmış salatalık
2 dilim ekmek içi
1 tane doğranmış kırmızı biber
2 diş dövülmüş sarımsak
2 yemek kaşığı sirke
tuz
Hazırlanışı:
Doğranmış domatesler, doğranmış salatalık, dövülmüş sarımsak, doğranmış kırmızı biber, ekmek içi ve bir su bardağı soğuk su bir blender’da iyice karıştırılır. İyice karışan karışım süzgeçten geçirilerek bir kaba süzülür. İçine tuz ve sirke ilave edilip, karıştırılır. Bir, iki saat mümkünse bir gece buzdolabında ağzı kapalı olarak dinlenmeye bırakılır. Servis için kaseye alınan çorbanın içine buz parçacıkları atılarak soğuk olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN.

June 29, 2011. Çorba, yaz serinliği, İspanyol mutfağı.

Leave a Comment

Be the first to comment!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback URI

%d bloggers like this: