Yumurtalı Ekmek

Güzel bir haftasonu geçirmenizi dilerim. Haftasonu kahvaltılarının vazgeçilmezlerinden yumurtalı ekmeği evde kalan bayat ekmekler değerlendiği için özellikle severim. Bu lezzetli ekmekler sade olarak yenildiği gibi bizim ailede üzerlerine reçel sürülerek yenildiği için çocukların vazgeçilmezidir. Brezilya seyahatimde Brezilya’da da sabah kahvaltılarında bizim yumurtalı ekmeğimizin aynısı yaptıklarını gördüm yalnız orada yumurtaya buladıktan sonra ayrıca ekmeklerin üzerine tarçın ekip o şekilde kızartıp servis ediyorlar. Denemek isteyenlere duyurulur. Afiyet olsun.
Malzemeler:
6 dilim bayat ekmek (tost ekmeği de olabilir)
3 adet yumurta
yarım su bardağı süt
tuz
karabiber
sıvıyağ
Hazırlanışı:
Bir kasede yumurtalar iyice çırpılır. İçine süt, tuz ve karabiber eklenip hepsi karıştırılarak harmanlanır. İnce dilimlenmiş ekmek dilimleri(Evde bayat ekmek olmadığı için ben tost ekmeği kullandım)tek tek yumurtalı karışıma batılırıp, kısa bir süre karışımın içinde tutulup karışımı çekmesi beklenir. Bir tavada sıvıyağı kızdırılır ve ekmeklerin her iki tarafı da kızarana kadar kızartılır. Kızaran ekmekler kağıt havlu üzerine alınıp biraz bekletilir. Servis tabağına alınan ekmekler yanında istenen bir reçel ile birlkte sıcak sıcak servis yapılır.
AFİYET OLSUN.

July 2, 2011. çay saati, çocuklar için tarifler, kahvaltı.

Leave a Comment

Be the first to comment!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback URI

%d bloggers like this: