Ton Balıklı ve Zeytinli Spagetti

Güzel bir Salı gününden merhaba. Bu hafta hafif yemeklere ağırlık verdim. Bugün son derece lezzetli ve hafif bir makarna tarifim var. Afiyet olsun.
Malzemeler:(4 kişilik)
1 paket spagetti
yarım kilo domates
1 büyük boy kutu ton balığı
1 su bardağı siyah zeytin
75 gr. beyaz peynir
1 diş dövülmüş sarımsak
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı taze fesleğen yaprağı
tuz
zeytinyağı
Hazırlanışı:
Spagetti kaynar tuzlu suda paketin üzerinde belirtilen süre kadar haşlanır ve süzülür. Domateslerin kabukları soyulur ve iri iri doğranırlar. Ton balığının yağı süzülür. Bir tencerede (ben wok kullandım) zeytinyağı ısıtılır. Dövülmüş sarımsak konulur ve kavrulur. Üzerine doğranmış domates ve toz şeker eklenir. Orta ateşte 8-10 dak. çevrilerek pişirilir. Ton balığı dilimleri, çekirdekleri çıkarılmış zeytinler ve ince ince doğranmış fesleğen yaprakları tencereye eklenir. Hepsi karıştırılarak 3, 4 dak. pişirilir. Spagetti karışımın üzerine dökülür ve tuzu da eklenerek hepsi karıştırılıp, harmanlanır. 1, 2 dak. birlikte pişirildikten sonra spagetti servis tabağına alınır ve üzerine ufalanmış beyaz peynir serpilir ve sıcak sıcak servis yapılır.
AFİYET OLSUN

July 4, 2011. çocuklar için tarifler, makarna, sağlıklı lezzetler.

Leave a Comment

Be the first to comment!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback URI

%d bloggers like this: