Patlıcan Musakka

Herkese güzel bir hafta dilerim. Yazın en güzel sebzelerinden patlıcan bugün musakka olarak yanında sade pilav ve cacık ile soframıza konuk oluyor. Afiyetler Olsun.
Malzemeler:
4 adet patlıcan
500 gram kıyma
2 adet kuru soğan
4 adet yeşil biber (sivri biber ya da çarliston olabilir)
3 adet domates
2 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Karabiber
1 su bardağı sıcak su
kızartma için sıvı yağ
Hazırlanışı:
Patlıcanlar alacalı soyulur ve küp küp ya da enine dilimler halinde doğranır. Tuzlu suya konulup, bekletilir. Diğer tarafta soğan küçük küçük doğranır. Bir teflon tavada sıvıyağı ısıtılır ve doğranan soğan pembeleşinceye kadar karıştırılır. Ardından küçük küçük doğranmış yeşil biberler tavaya konulur ve çevrilirek pişirilirler. Kıyma eklenir ve karıştırılıp kavrulur.Küçük küçük doğranmış domatesler karışıma eklenir ve 4,5 dak.çevrilip, harmanlanır. Ardındam tuz, karabiber ve salça eklenip, 1 su bardağı sıcak su konulup,pişmeye bırakılır. Patlıcanların suyu süzülüp kurulanır ve kızartılır. Kızardıktan sonra kağıt havlu üzerine alınan patlıcanların fazla yağından kurtulması sağlanır. Patlıcanlar borcama yayılır.Ardından kıymalı harç tüm patlıcanların üzerini kapatacak şekilde yayılır. 200 derece önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar pişirilir.Yanında pilav ve cacık ile servis edilir.
AFİYET OLSUN

July 10, 2011. Uncategorized.

Leave a Comment

Be the first to comment!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback URI

%d bloggers like this: