Yoğurtlu Bulgur Salatası

Sıcaklar bütün hızıyla devam ediyor böyle olunca ağır yemekler yerini hafif yiyeceklere özellikle de salatalara bırakıyor. Bugün tarifini Lezzet Dergisinden aldığım sıcak yaz günlerine çok yakışan bir salata tarifi var. Afiyet olsun.
Malzemeler: (4 kişilik)
1 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı yoğurt
1 tane kırmızı dolmalık biber
yarım su bardağı su
1 yemek kaşığı mayonez
2 diş sarımsak
2 sap taze soğan
1 çay bardağı kırılmış ceviz içi
1 çay bardağı tane mısır
dereotu
zeytinyağı
tuz
Hazırlanışı:
Bulgur bir kaba alınır ve üzerine bir miktar sıcak su dökülüp kabın ağzı kapatılarak 15 dak. bekletilir. Yoğurt su ile karıştırılır ve bulgura eklenerek kabın ağzı tekrar kapatılır ve 2 saat dinlendirilir. Diğer tarafta taze soğan ince ince doğranır. Dereotu ince ince kıyılır. Sarımsak dövülür. Biberler küp küp doğranır. Bulgura önce mayonez ardından soğan, dereotu, sarımsak, biber, mısır, ceviziçi ve tuz eklenir ve hepsi karıştırılıp, harmanlanır. Üzerine çok az zeytinyağı dolaştırılır. Servis tabağına alınan salata ceviz ve dereotu ile süslenip, servis yapılır.
AFİYET OLSUN.

July 11, 2011. salatalar, sağlıklı lezzetler.

Leave a Comment

Be the first to comment!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback URI

%d bloggers like this: