Bezelye Çorbası

Herkese güzel bir hafta dilerim. Yine sıcak bir hafta bizi bekliyor özellikle dışarı işi olanlara Allah kolaylık versin. Mevsim sebzeleriyle yapılan çorbaların tadı başka güzel oluyor artık tezgahlardan yavaş yavaş kalkmaya başlayan ve buzluklara konulan bezelyenin sezonunu kapamadan çorbasını yapıp sizinle paylaşmak istedim. Yaz olduğu için mümkün olduğu kadar sade bir çorba olmasını istediğim için bu çorbanın yapımında un ve kavurma işlemleri yapmadım ve çok da hafif bir çorba ortaya çıktı. Afiyet olsun.
Malzemeler:
500 gr. bezelye
2 adet patates
1 adet soğan
5 su bardağı su
zeytinyağı
tuz
karabiber
dereotu
Hazırlanışı:
Zeytinyağı tencerede ısıtılır ve küçük küçük doğranmış soğan zeytinyağında çevrilir. İçine bezelye ve küçük küçük doğranmış patatesler eklenir, suyu konulur ve bezelyeler pişene kadar orta ateşte pişirilir. Tuz ve karabiber eklenir. Çorba blenderdan geçirilir ve pürüzsüz bir hale getirilir.Tekrar ocağa konulur ve 2 dk. daha pişirilip, ince ince doğranmış dereotu eklenir. Altı kapatılır ve sıcak olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN.

July 17, 2011. Çorba.

Leave a Comment

Be the first to comment!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback URI

%d bloggers like this: