Domatesli Pilav

Herkese merhaba. Yazın en güzel tarafı tüm sebzelerin meyvelerin bol olması ve yemeklerde, salatalarda ve tatlılarda bunları bol bol kullanabiliyor olmamız (Artık kışın da hepsi tezgahlarda ama ben hala mevsimi dışında hiçbirini kullanmamaya çalışıyorum) Yazın en gözde pilavlarından biri domatesli pilavdır bizim evde. İçine sadece domates konulur, salça kullanılmaz aynı yaz makarnası ve sebzeli makarna da olduğu gibi mevsimin kendi tatlarıyla yapılır. Yemek yapmaya yeni başlayanlar yayınladığım yapımı son derece kolay olan bu pilavı etlerle ve bol salatayla ya da cacıkla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
2 su bardağı et ya da tavuk suyu
2 rendelenmiş domates
zeytinyağı
tuz
Hazırlanışı:
Pirinç yıkanır ve sıcak suda yarım saat bekletilir.Tencereye zeytinyağı (isterseniz tereyağı da olabilir) konulur, ısıtılır üzerine rendelenmiş domates eklenir hafifçe çevrilerek kavrulur. Üzerine et ya da tavuk suyu konulur ve kaynamaya başlayınca pirinç ve tuz ilave edilir. Ağzı kapatılıp pişmeye bırakılır. Suyunu çekince altı kapatılır üzerine kağıt havlu konularak demlendirilir. Demlenince servis tabağına alınır ve et ile yanında salata veya cacık ile servis yapılır.
AFİYET OLSUN

July 21, 2011. pilav.

Leave a Comment

Be the first to comment!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback URI

%d bloggers like this: