Komili Hakiki Lezzet Atölyesi

Temmuz ayının sonunda tatile çıkmadan bir akşam önce Türkiye’nin köklü zeytinyağı markası Komili ve mutfakların ünlü şefi Eyüp Kemal Sevinç işbirliğinde gerçekleşen ‘Komili Hakiki Lezzet Atölyesi’ etkinliğine katıldım. Hem Türkiye’yi uluslararası alanda da temsil eden, başarılı Şef Eyüp Kemal Sevinç ile leziz yemekler hazırlama, hem de mutfaktaki püf noktalarını bizzat kendisinden öğrenme fırsatı bulurken son derece eğlenceli ve lezzet dolu keyifli bir akşam geçirdik.

Fotoğraf:EKS Mutfak Akademisi Albümünden alınmıştır.
EKS Mutfak Akademisi’nde gerçekleşen atölye çalışmasında hep beraber Komili Erken Hasat ile pişirilmiş Kırmızı Biberli Gambas eşliğinde Komili Organik ile lezzetlendirilmiş Maydanozlu Risotto

Fotoğraf:EKS Mutfak Akademisi Albümünden alınmıştır.
Hollandaise Sosu Komili 0,3 ile hazırlanan Komili Çekirdeksiz Sıkma ile Confi edilmiş Somon Bonfile

Fotoğraf:EKS Mutfak Akademisi Albümünden alınmıştır .

Komili Taş Baskı ile lezzetlendirilen Armutlu ve Cevizli Bebek Ispanak Salatası;

Mango&Passion Fruit Sorbe Eşliğinde Komili Cold Pressed ile yapılmış Şeftalili Crumble yapıp, afiyetle yedik.
Fotoğraf:EKS Mutfak Akademisi Albümünden alınmıştır.
Bu güzel akşamın sonunda etkinliğin sertifikalarını Komili Pazarlama Müdürü Simin Özkar ve Şef Eyüp Kemal Sevinç’in elinden aldık. Kendilerine ve Komili’ye teşekkürler.
KOMİLİ ÖZEL ÜRÜNLER SERİSİ DUYUSAL ÖZELLİKLERİ

Komili Taş Baskı

Taş baskı yöntemi kullanılarak ezilmesiyle elde edilen, yumuşak ve buruk lezzetiyle zeytinyağı meraklılarının tercih edeceği natürel sızma zeytinyağı

Komili Erken Hasat

Henüz olgunlaşmamış yeşil taneli zeytinlerin meyvemsi tat ve kokularının en yüksek olduğu dönemde dalından toplanıp sıkılmasıyla elde edilen, aromatik değerleri bakımından yoğun natürel sızma zeytinyağı

Komili Organik Sızma

Organik tarım yöntemleriyle özel olarak yetiştirilen zeytinlerden elde edilen, meyvemsiliği orta düzeyde natürel sızma zeytinyağı

Komili 0,3

Özel olarak toplanan zeytinlerin hemen zeytinyağına dönüştürülmesi ile elde edilen ve çok az bulunan yoğun yeşil meyvemsi tadıyla âlâ natürel sızma zeytinyağı

Komili Çekirdeksiz Sıkma

Özel olarak çekirdeği çıkarılmış zeytinlerden elde edilen, olgun zeytin tadıyla yumuşak natürel sızma zeytinyağı

Komili Cold Pressed

Özel olarak dalından toplanıp aynı gün içinde 27°’nin altında soğuk su kullanılarak sıkılan zeytinlerden elde edilen, eşsiz meyvemsi tat ve kokuya sahip dengeli natürel sızma zeytinyağı

Lezzet dolu ve birbirinden farklı yemeklerin hazırlanacağı Komili Hakiki Lezzet Atölyesi, ayda 4 defa EKS Mutfak Akademisi’nde gerçekleşecek. Komili ile hakiki lezzetleri keşfetmek isteyenler, detayları 0216 325 15 00 no’lu telefondan öğrenerek rezervasyon yaptırabilir.

EKS Mutfak Akademisi

Adres: Koşuyolu Mehmet Akfan Sok. No: 3-5/2 Kadıköy İstanbul

Tel: 0216 325 15 00

EKS Mutfak Akademisi Hakkında

2011 yılında, dünyaca tanınmış ünlü şef Eyüp Kemal Sevinç tarafından, Anadolu yakasının diplomalı eğitim veren ilk profesyonel aşçılık okulu olarak kurulan EKS Mutfak Akademisi’nde kariyerlerini profesyonel aşçı olarak devam ettirmek isteyenler için tasarlanan profesyonel programların yanı sıra günlük atölye çalışmaları da yer alıyor. Markalara ve restoranlara danışmanlık ve Ar&Ge hizmeti, Chef’s Table, Chef’s Innovation Studio gibi çeşitli hizmetlerin verildiği akademi, sıra dışı gastronomi etkinlikleriyle bu alana ilgi duyanlara farklı deneyimler sunuyor.

Komili Hakkında

Türkiye’nin en eski markalarından Komili, 1878’de Midilli’nin Yera Körfezi’nde başlayan yolculuğuna 1923’den bu yana Anadolu topraklarında devam ediyor. Ana Gıda ailesine 2008 Kasım ayında katılan Komili zeytinyağı sektöründeki liderliğini sürdürüyor. Zeytinyağını Ayvalık ve Körfez Bölgesi’nin en iyi zeytinlerinden elde eden Komili, uzun yıllara dayanan deneyimi, bilgi birikimi ve uzmanlığının yanı sıra üretim teknolojisi, tüketicilerin tercihleri doğrultusunda belirlediği karışım oranları ve hassas kalite kriterleriyle ürettiği zeytinyağını tüketicileriyle buluşturuyor. Komili ayrıca zeytinyağının bilinirliğinin artırılması, üreticinin bilinçlendirilmesi, verimliliğin artırılması, maliyetlerin düşürülmesi ve tüketimin yükseltilmesi için de çalışmalar yapıyor.

Ana Gıda Hakkında

Anadolu Grubu bünyesinde yer alan Ana Gıda, çevre duyarlılığı ve yüksek kalite bilinci ile zeytinyağı, mısır yağı, ayçiçek yağı ve diğer bitkisel yağlar üretiyor. Türkiye’nin en köklü markaları olan Sezai Ömer Madra (1914) ve Kırlangıç’ın (1953) yanına, 2008 yılı Kasım ayında Komili’yi (1878) de ekleyen Ana Gıda, zeytinyağı pazarında markalı satışın tartışmasız lideri. Ana Gıda, çeşitli marka ve ambalajlarda yurtdışına zeytinyağı ihracatı yapan Türkiye’nin önde gelen kuruluşlarından biri. İhracat yaptığı ülkeler arasında; Uzak ve Ortadoğu ülkeleri, Arap ülkeleri, ABD ve Avrupa Birliği ülkeleri bulunuyor. Ana Gıda, 2008 yılında İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği üyeleri arasında yapılan değerlendirmede 3. firma oldu.

August 11, 2011. etkinlik.

Leave a Comment

Be the first to comment!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback URI

%d bloggers like this: