Tavuklu Pilav

Herkese hayırlı ve güzel bir Cuma günü dilerim. Haftanın son iş gününe ve bu haftanın son tavuklu tarifine geldik. Çoğunuzda olduğu gibi bizde de tavuk alınınca tavuk suyuna şehriye çorbası, tavuk haşlama ve tavuklu pilav olmazsa olmaz özellikle kızım çok sevdiği için bu menü hiç değişmez. Sıcaklarda yanında tabi ki cacık da olur. Afiyet olsun.

Malzemeler:

2 su bardağı pirinç

2 adet tavuk göğüs eti

3 su bardağı sıcak su(tavuk suyu)

tuz

karabiber

zeytinyağı

Hazırlanışı:

Tavuk eti haşlanır ve didiklenerek bir kenara alınır. Bir tencereye zeytinyağı konulur ve hafifçe kızdırılır. Didiklenmiş tavuk eti tencereye eklenir ve 1 dakika çevrilerek karıştırılır. Ayıklanmış, yıkanmış ve süzülmüş pirinç tencereye konulur. Pirinç tane tane olana kadar kavrulur. Tuz, karabiber eklenir, tavuğun haşlandığı tavuk suyu konulur ve ağzı kapatılarak pişirilir. Piştikten sonra bir süre dinlendirilir, servis tabağına alınır ve yanında cacık ile servis yapılır.

AFİYET OLSUN

August 18, 2011. pilav.

Leave a Comment

Be the first to comment!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback URI

%d bloggers like this: