Mamül

Herkese güzel bir hafta dilerim. Uzun süredir kurabiye tarifi vermediğimi farkedip bugün Ramazan’ın simgesi hurmanın da içinde olduğu, iftar sonrası çayın yanında afiyetle yemek üzere bir kurabiye tarifi vermek istedim.

Afiyet olsun

Malzemeler: (25 adet)

250 gr.un

250 gr.irmik

1 su bardağı sıcak su

1 su bardağı soğuk su

125 gr.tereyağı

500 gr.hurma

1 çay kaşığı karbonat

1 tatlı kaşığı sıvı yağ

1 çay kaşığı tarçın

tuz

pudra şekeri

Hazırlanışı:

İrmik bir kabın içine konulur ve sıcak su eklenip, üzeri örtülüp 1 saat dinlendirilir. Dinlenen irmiğe un ilave edilip iyice karıştırılır. Tereyağı, tuz, karbonat ve soğuk su eklenip, karıştırılıp orta yumuşaklıkta bir hamur elde edilir.Üzeri kapatılıp 1 saat dinlendirilir. Diğer tarafta hurmaların çekirdekleri çıkarılır, sıcak suyun içine konulup 10 dak. bekletilir. Hurmalar rondoya konulur ve içine sıvıyağ, tarçın eklenip, rondoda püre haline getirilir. Dinlenmiş hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparılıp, yuvarlanır ve içlerine hurma konulup kapatılır. Bu hamurlar mamül kalıbına bastırılıp ters yüz edilir ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir. 180 C’de önceden ısıtılmış fırında 20 dak. pişirilir. Fırından çıkarılan kurabiyeler hafif ılınınca üzerine pudra şekeri serpilir. Çay ile beraber servis yapılır.

AFİYET OLSUN.

NOT: Mamül kalıplarını büyük aktarlarda bulabilirsiniz. Kalıbınız yoksa normal kurabiye şekliyle de yapabilirsiniz.

August 22, 2011. çay saati, kurabiye.

Leave a Comment

Be the first to comment!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback URI

%d bloggers like this: