Domates Soslu Patlıcan Kızartması

Yazın klasiklerinden olan patlıcan kızartmasını yayınlamadan yaz sezonunu kapamak olmaz her ne kadar zararlılar sınıfında olsa da arada sırada kaçamak yapmak ve bol domates soslu patlıcan kızartmasını yemek güzel oluyor. Afiyet olsun.

Malzemeler:

3 patlıcan

4 domates

3 diş sarımsak

sıvı yağ

tuz

Hazırlanışı:

Patlıcanlar alaca soyulur ve istenen şekilde doğranır. Doğranmış patlıcanlar tuzlu suda acısının çıkması için bekletilir. Sudan çıkarılan patlıcanlar süzülür. Kızdırılan sıvıyağda patlıcanlar önlü arkalı kızartılır. Kızartılan patlıcanlar kağıt havlu üzerine konulur ve yağının fazlasının alınması sağlanır. Domatesler rendelenir. Tuz ve dövülmüş sarımsak ilave edilerek pişirilir. Servis tabağına alınan patlıcanların üzerine domates sosu dökülür ve servis yapılır.

AFİYET OLSUN

September 6, 2011. kızartma.

Leave a Comment

Be the first to comment!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback URI

%d bloggers like this: