Sıcak Deniz Ürünü Salatası


Av yasağı kalktı balıklar tezgahlarda görünmeye başladı artık yavaş yavaş balık tarifleri bloglarda yerini alır. En sevdiğim balık olan Lüfer bu sene nasıl olacak bakalım? Balıklara geçmeden önce deniz ürünleri ile çok kolay hazırlanan bir salata tarifi vermek istedim. İçeriğini çeşitlendirebileceğiniz bu salata balıkla beraber yenilebileceği gibi tek başına da nefis bir yemek olur. Afiyet olsun.
Malzemeler:
1 adet kıvırcık yeşil salata
1 demet taze soğan
istenilen miktarda İglo Gurme Karides
istenilen miktarda İglo Gurme Kalamar
istenilen miktarda yengeç surimi
1 diş dövülmüş sarımsak
zeytinyağı
tuz
karabiber
1 limonun suyu
Hazırlanışı:
Kıvırcık salata yıkanır ve doğranır. Ayıklanıp yıkanan taze soğanlar ince ince doğranır ve salataya eklenir.(Salataya istediğiniz her türlü yeşilliği, malzemeyi katabilirsiniz) Zeytinyağı, limonsuyu, tuz, karabiber ve dövülmüş sarımsak bir kabın içinde iyice karıştırılarak salatanın sosu hazırlanır. İglo karidesler teflon tavada iki tarafı da kızartılarak pişirilir. Kalamarlar fırında pişirilirler. Yengeç surimiler doğranır ve teflon tavada iki tarafı da kızartılarak pişirilir. Tüm deniz ürünleri salataya eklenirler. Servis tabağına alınan salatanın üzerine salatanın sosu dökülür ve hepsi harmanlanarak karıştırılırlar. Salata sıcak sıcak servis yapılır.
AFİYET OLSUN.

September 6, 2011. deniz ürünleri, salatalar.

Leave a Comment

Be the first to comment!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback URI

%d bloggers like this: