Börülce Kavurması

Pazarda tazecik çıtır çıtır börülceyi görünce dayanamadım aldım ve akşama da hemen kavurmasını yaptım. Yazın taze fasulyeye rakip olan bu sevimli sebze pişme kolaylığı nedeniyle çok sık tercih ettiğim sebzelerden biridir. Hafta arası olduğu için sade olarak yaptığım kavurmayı zaman zaman sarımsaklı yoğurt ile de tatlandırırım. Afiyet Olsun
Malzemeler:
Yarım kilo börülce
1 adet kuru soğan
1 adet büyük domates
zeytinyağı
tuz
Hazırlanışı:
Börülceler ayıklanıp, yıkanırlar ve küçük küçük doğranırlar. Bir tencereye konulan zeytinyağı ısıtılır, içine küçük küçük doğranmış soğan eklenir ve kavrulur.Rendelenmiş domates tencereye eklenir bir iki karıştırılır ve içine küçük küçük doğranan börülceler konulur. Kısık ateşte haff hafif karıştırılarak börülceler kavrulurlar. Kavrulduktan sonra börülcelerin yarısına kadar gelen sıcak su ve tuz konulur ve su çekene kadar pişirilir. Su çekilince ocağın altı kapatılır. Servis tabağına alınan börülce sıcak olarak servis yapılır. İstenirse üzerine sarımsaklı yoğurt konularak da yenilenebilkir.
AFİYET OLSUN

September 7, 2011. ana yemek, SEBZE.

Leave a Comment

Be the first to comment!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback URI

%d bloggers like this: