Garnitürlü Biftek

Öncelikle dün doğum günümü kutlayan herkese bir kez daha teşekkür ederim. Eylül’ün son haftası herkese güzellikler getirsin. Haftaya bir et yemeği başlayalım ne dersiniz ? Son derece kolay hazırlanan ve ani gelen misafirlere bile gönül rahatlığı ile sunulabilen bu yemek bizde sıkışık zamanların alternatiflerindendir. Afiyet olsun.
Malzemeler: ( 4 kişilik)
8 adet biftek
1 adet kuru soğan
2 adet havuç
2 adet patates
yarım su bardağı bezelye
2 adet domates
1 yemek kaşığı salça
zeytinyağı
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Biftekler bir tencereye alınır. Salça bir kapta su ile sulandırılıp, bifteklerin üzerine dökülür. Tuz, karabiber serpilir ve bifteklerin üzerini geçecek kadar su konulup, pişirilir. Diğer tarafta zeytinyağı ısıtılır ve küçük küçük doğranmış soğan yağda kavrulur.Doğranmış domates eklenip, bir iki çevrilir. Küçük küçük doğranmış havuç, küçük küçük doğranmış patates ve önceden haşlanmış bezelye tencereye ilave edilir. Tuz ve karabiber serpilip, su konulup pişmeye bırakılır. Suyunu çekene kadar pişirilir. Diğer tarafta biftekler pişince üzerine zeytinyağı gezdirilir ve altı kapatılır. Bir süre tencerede bırakılır. Servis tabağına alınan bifteklerin yanına pişen garnitür sebzeler konulur ve birlikte servis yapılır. Yanında sade pilav ve cacık ile güzel bir menü olur.
AFİYET OLSUN.

September 25, 2011. ana yemek, et.

Leave a Comment

Be the first to comment!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback URI

%d bloggers like this: