Mısırlı Bezelyeli Pilav

Herkese günaydın. Bugün özellikle çocukların severek yediği bir pilavım var. Et ve tavuk yemeklerinin yanına çok yakışan bu pilav görüntü olarak da sofraya renk katıyor. Afiyet olsun.
Malzemeler: (4 kişilik)
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı sıcak su(tavuk veya et suyu olması daha iyi olur)
1 su bardağı haşlanmış bezelye
yarım su bardağı mısır
tuz
karabiber
zeytinyağı
Hazırlanışı:
Bir tencereye zeytinyağı konulur ve hafifçe kızdırılır. Önceden haşlanmış ve süzülmüş bezelyeler tencereye konulur ve 1 dakika çevrilerek karıştırılır. Üzerine mısırlar eklenir ve birlikte mısırlar zedelenmeden bir iki karıştırılır. Ayıklanmış, yıkanmış ve süzülmüş pirinç tencereye konulur. Pirinç tane tane olana kadar kavrulur. Tuz, karabiber eklenir, sıcak su konulur ve ağzı kapatılarak pişirilir. Piştikten sonra bir süre dinlendirilir, servis tabağına alınır ve servis yapılır.
AFİYET OLSUN

September 28, 2011. çocuklar için tarifler, pilav.

Leave a Comment

Be the first to comment!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback URI

%d bloggers like this: