Cevizli Tagliatelle

Adana’dan herkese güzel bir hafta diliyorum. Kabus gibi üzüntülerin üst üste geldiği günlerden sonra umarım iyi bir haftaya başlıyoruzdur. Tüm milletimize Allah böyle acıları inşallah bir daha yaşatmaz. Cumhuriyetimizin 88 yılı ve Cumhuriyet Bayramımız da hepimize kutlu olsun. Saatlerin geri alınmasıyla iyice kendini hissettiren kış günlerine yakışan ve yedikçe insana enerji veren ve özellikle ceviz sevenler için bir tarifim var bugün. Afiyet olsun
Malzemeler: (4 kişilik)
1 paket tagliatelle(kalın erişte)
1 su bardağı ayıklanmış ceviz içi
1 tutam kıyılmış maydanoz
30 gr.rendelenmiş parmesan peyniri
100 ml. krema
Zeytinyağı
1 diş dövülmüş sarımsak
Hazırlanışı:
Cevizler teflon bir tavada yüksek ateşte 2 dak.kadar rengi kahverengileşinceye kadar hafifçe kavrulur. Kavrulunca altı kapatılır ve soğumaya bırakılır. Soğuyunca kıyılmış maydanozla birlikte mutfak robotunda iyice karıştırılıp, öğütülür. Zeytinyağı, dövülmüş sarımsak, parmesan peyniri, krema, tuz eklenir ve hepsi robotta karıştırılır. Diğer tarafta makarna tuzlu suda haşlanır, süzülür, cevizli sosun içine dökülür ve iyice karıştırılır. Servis tabağına alınarak sıcak sıcak serrvis yapılır.
AFİYET OLSUN.

October 31, 2011. ana yemek, makarna.

Leave a Comment

Be the first to comment!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback URI

%d bloggers like this: