Kuru İncirli Kurabiye

Yoğun bir iş haftasının son gününden merhaba. Herkese güzel ve hayırlı bir Cuma günü dilerim. Adana’da başladığım haftayı Edirne, Çanakkale ve Balıkesir’e uğradıktan sonra bugün güzel Bursa’da noktalıyorum. Akşama ver elini İstanbul. Geçtiğimiz günlerde sevgili Nilüfer bana Aydın’dan nefis kuru incirler göndermiş bu güzel incirlerle hemen İncirli kurabiyeyi yaptım. Yiyenler tadına bayıldı sizlere de öneririm. Nilüfer’e de bir kez daha teşekkür ederim.
Malzemeler:(20 adet)
500 gr.kuru incir
350 gr. Toz şeker
3 yumurta akı
100 gr.badem tozu
150 gr. iri çekilmiş ceviz içi
1 çay kaşığı vanilya
Hazırlanışı:
İncirler ufak ufak doğranıp, tencereye konulur. Bir yumurtanın akı ve şeker ilave edilip, şeker eriyip karamelize olana kadar karıştırılarak pişirilir. Ocaktan alınır ve diğer tüm malzemeler içine eklenir. İyice karıştırılır. Ilınınca küçük parçalar koparılır ve yuvarlanır. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış 150 C’deki fırında 20 dak. pişirilir.Pişince fırından alınır ve soğuyunca servis edilir.
AFİYET OLSUN

November 4, 2011. kurabiye, tatlı.

Leave a Comment

Be the first to comment!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback URI

%d bloggers like this: