Fıstıklı Yumurtalı Ispanak

Herkese hafta ortasından merhaba. Kışın cankurtaran sebzelerinden biri ıspanaktır. Ispanağın Kıymalısı, böreği, çorbası, makarnası, mücveri kışın sofralarımızda oldukça fazla yeralır. Bugün bu güzel sebzenin en kolay hazırlanan hali var. Özellikle yeni yemek yapmaya başlayanlar için ideal bir tarif. Afiyet olsun.
Malzemeler: (1 kişilik)
300 gr Ispanak
1 Adet küçük boy kuru soğan
1 Adet Yumurta
yarım çay bardağı dolmalık fıstık
Zeytinyağ
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı:
Ispanaklar iyice yıkanır ve süzülür. İri iri doğranır. Bir tencereye zeytinyağı konulup ısıtılır. Küçük küçük doğranmış soğanlar tencereye eklenir ve hafifçe kavrulur. Dolmalık fıstıklar tencereye eklenir ve çok hafif kavrulurlar (renklerinin kahverengiye dönmemesi gerekiyor) Doğranmış ıspanaklar parça parça tencereye konulur ve hepsi karıştırılarak pişirilirler. Suyunu çekince tuz ve karabiber eklenir. En son olarak yumurta için ıspanakların arasında bir çukur açılır ve buraya yumurta kırılır. Yumurtanın beyazı pişene kadar ocakta tutulur ve beyazı pişince ocağın altı kapatılır. Yumurtanın üzerine karabiber serpilir ve hemen sıcak sıcak servis yapılır.
AFİYET OLSUN.

November 16, 2011. ana yemek, Kış tarifleri, sebze yemeği.

Leave a Comment

Be the first to comment!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback URI

%d bloggers like this: