The Upper Crust Pizzeria ‘Blogger Tadım Etkinliği"

Geçtiğimiz haftasonu Didem Hanım’ın güzel daveti ile Bebek’teki The Upper Crust Pizzeria’daki Pizza Tadım Etkinliğine katıldım. İstanbul’da sadece Bebek ve Çırağan’da şubesi olan firmayı Muzo Berberoğlu, Koray Berberoğlu ve Mert Yılmaz 2009 yılında kurmuşlar. Etkinlik süresince bizlerle olan firma ortakları sorularımıza sabırla yanıt verdiler. 2001 yılında Boston’da kurulan ve Boston’da son dört yılın ‘Best Of Boston’ ödülünü alan Upper Crust’ın lezzeti hızla Amerika’nın tüm eyaletlerine yayılmış ve en büyük müdavimleri arasına birçok ünlü Hollywood yıldızı girmiş. Bebek’teki mekan 2 katlı ve çok sevimli bir atmosfere sahip. Alt kat pizzasını hemen yiyip gidenler ya da paket servis için gelenler için ideal bir alan. Üst kat ise rahatça oturup, pizzanızı yiyebileceğiniz şekilde dizayn edilmiş ve özellikle öğrenciler düşünülmüş. Upper Crust’ın en büyük özelliği istediğiniz pizzadan dilim alabilmeniz. İtalya’ya gittiğimde herkesin eline bir dilim pizzayı alıp, sokaklarda yiyerek gittiğini görmüş ve bizde niye böyle bir sistem yok diye düşünmüştüm. İşte bu usulu Türkiye’de ilk defa burada gördüm. Dikkatimi çeken bir diğer özellik ise pizzaların büyüklüğü. 35 cm(L) ve 45 cm(XL) ebatlarında pizzalar mevcut. Menünüzü bir dilim pizza ve taze yeşillikler, otlarla yapılan salatalarla oluşturabiliyorsunuz hem de son derece makul fiyatlara.

Tadımlara öncelikle salatalarla başladık. Soframıza önce Bahçe Salatası,

Tavuklu Sezar Salata ve

Sarımsaklı ekmekler geldi. Ardından da çok beğendiğim

Ispanak Küpleri tarafımızdan anında tüketildiler.

İlk Pizzamız Rıfat’ın acılı pizzası (Kırmızı Pizza) oldu. Domates sosu, sucuk, dilim parmesan, acı zeytinyağı, pul biber, kekik ve taze fesleğenli bir pizzaydı.

İkinci pizzamız Bub’s BBQ Chicken oldu. Barbekü soslu tavuk, dilim soğan ve mozarella peynirli beyaz pizza. Barbekü sos ve tavuk birleşimi nedeniyle farklı bir tadı olan pizza ve değişiklik isteyenlere öneririm.

Üçüncü pizzamız oldukça lezzetli ve hafif bir pizza olan The Harvard Street oldu. Dilim domates, taze fesleğen, taze mozzarella ve taze sarımsaklı olan bu pizza vegeteryanların favorisi olabilir bence..

Pollogo Pesto tabanı pesto sosla kaplanmış, ızgara tavuk, gorgonzola peyniri, parmesan ve taze sarımsaklı bir pizza. Keskin pesto sosu pizzaya farklı bir tat vermiş ve ben bu tadı çok beğendim.

İşte en favorim pizzam Spinach Leaf. Taze ıspanak, ricotta ve taze sarımsaklı bir pizza. Bu pizzaya hamuru kepekli olduğu için Zayıflatan pizza deniyormuş. 880 kalori olan bu pizza çok hafif olduğu için benim en sevdiğim pizza oldu.

Tattığımız son pizzamız farklı iki pizzaydı. Pizzanın sol yarısı beyaz olan kısım Bebek Pizza, sağ taraf ise Çırağan Pizza. Bebek Pizza mozarella, soğan, dilim patates, biberiye, taze maydanoz ve taze sarımsaktan oluşuyor. Daha renkli görünen Çırağan Pizza ise sucuk, mantar, siyah zeytin ve mısırdan oluşan bir pizza. İki farklı pizzanın birarada olması da çok güzel bir fikir. Burada istediğiniz farklı pizzaları dilediğinizde sizin için biraya getirebiliyorlar.

Tattığımız pizzalar menüdeki pizzaların daha yarısı bile olmamasına rağmen fazlaca doyduğumuz için tadımı sonlandırıp, hatıra fotoğrafımızı çektirip oradan ayrıldık. Firma yetkililerine ve Didem Hanım’a ilgi ve alakaları için tekrar teşekkür ederim. İncecik hamurlu, farklı tatları birarada barındıran lezzetli pizzaların yapıldığı Upper Crust’ı denemenizi öneriririm.

Bebek Şubesi: Küçük Bebek cad. N.6 Bebek. 0212/ 265 02 66

February 26, 2012. etkinlik, tanıtım.

Leave a Comment

Be the first to comment!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback URI

%d bloggers like this: