Rokalı Surimi Salatası

Bugün sizlere hemen hazırlanan çok kolay bir salata tarifi vereceğim. Bu salata özellikle kışın balık sofralarına çok yakışıyor.
Malzemeler:
1 paket hazır surimi
1 demet roka
1 demet dereotu
zeytinyağı
1 diş sarımsak
1 limonun suyu
tuz
Hazırlanışı:
Surimi çubukları küp küp doğranır. Diğer tarafta yıkanıp, süzülmüş rokalar doğranıp bir kaba konulur üzerine ince ince doğranmış dereotu eklenir ve küp küp doğranmış surimiler yeşilliklere katılır. Limon suyu, tuz, zeytinyağı ve dövüşmüş sarımsak bir kapta iyice karıştırılıp, salatanın sosu hazırlanır. Sos salatanın üzerine dökülür hafifçe karıştırılıp, iyice harmanlanır ve salata servis tabağına alınıp, servis edilir.
AFİYET OLSUN.
Surimi: Japonya’ da geleneksel olarak bilinen işlenmiş su ürünüdür. Günümüzde dünya genelinde tüketilen bir besin haline gelmiştir. Surimi genel olarak ekonomik değeri düşük balık etlerinin çeşitli işlemlerden geçirilerek lezzetini, kokusunu oluşturan bileşimlerden arındırılıp yengeç, karides, ıstakoz gibi ekonomik değeri yüksek olan su ürünlerinin lezzetini taşıyan bileşimlerin bu arındırılmış balık etlerine işlenmesiyle üretilen imitasyon üründür.(kaynak: Deniz Bilimi)

February 27, 2012. deniz ürünleri, salatalar.

Leave a Comment

Be the first to comment!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback URI

%d bloggers like this: