Safranlı Kuskus

Herkese güzel bir gün dilerim. Bugün yine Dubai’den bir tarif var. Safran Dubai’de hemen hemen her yemekte kullanılıyor özellikle pilavlarda. Daha önce yaptığım kuru meyveli safranlı pilav dan sonra bu da Dubai’den aldığım safranla yaptığım ikinci tarif. Araplar’ın kuskusu aslında çok ince tür bir bulgur fakat ben bunu bizim kuskus ile yaptım. Kuskusun içine dolmalık fıstık ve kuş üzümü koyuyorlar. Pilav pişince yayvan ve kulplu kaplara koyup, ortasını açıp ortasına et sote koyup bu şekilde servis ediyorlar. Ben de pilavımı orjinaline sadık kalarak oradan aldığım servis kabına koyup, ortasına et sote koyarak servis ettim. Afiyet olsun
Malzemeler:
Pilav için:
1 su bardağı kuskus
2 su bardağı sıcak su (tavuk veya et suyu olması daha iyi olur)
yarım kahve fincanı dolmalık fıstık
yarım kahve fincanı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı toz safran
tuz
zeytinyağı
Et sote için:
Yarım kilo kuşbaşı et
1 adet orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
tuz
karabiber
kuru nane
kekik
kuru fesleğen
zeytinyağı
Pilavın hazırlanışı:
Bir tencereye zeytinyağı konulur ve hafifçe kızdırılır. Dolmalık fıstıklar tencereye konulur hafifçe rengi dönmeye başlayana kadar karıştırılır. Ardından kuş üzümleri eklenir ve birlikte çevrilirler. Kuskus tencereye konulur ve hafifçe hepsi birlikte karıştırılır. Diğer tarafta toz safranın üzerine bir kahve fincanı su konulur ve karıştırılarak bir süre beklenerek safranın iyice eriyip, renginin çıkması sağlanır. Safran ve tuz tencereye eklenir, karıştırılır sıcak su konulur ve ağzı kapatılarak pişirilir. Piştikten sonra bir süre dinlendirilir.
Et sotenin hazırlanışı:
Geniş bir teflon tavada (ben wok kullanıyorum) ısıtılmış zeytinyağında küçük küçük doğranmış soğanlar pembeleşinceye kadar çevrilirler. Önceden haşlanmış etler ilave edilir. Hepsi birlikte çevrilirler. Tuz, karabiber ve tüm baharatlar konulur ve salça ilave edilir. Hepsi iyice karıştırılır ve pişmeleri için ateşte bırakılırlar.
Pilav yayvan geniş bir servis tabağına konulur, ortasına etler konulur ve sıcak sıcak servis yapılır.
AFİYET OLSUN

March 20, 2012. ana yemek, Arap Mutfağı, pilav.

Leave a Comment

Be the first to comment!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback URI

%d bloggers like this: