Taze Bakla Salatası

Herkese güzel bir gün dilerim. Sonunda Bahar geldi hava gerçekten çok güzel insanın içine mutluluk doluyor uzun süren kıştan dolayı ne kadar çok özlemişiz bu güzel havaları. Pazarda da bahar sebzeleri kendini gösterdi bunlardan biri de taze bakla. Daha önce kıymalısının ve zeytinyağlısının tarifini verdiğim baklayı çok taze ve körpecik görünce pişirmeye kıyamadım ve salata olarak hazırladım. Sizlere de öneririm. Afiyet olsun.
Malzemeler:
yarım kg. bakla
1 yemek kaşığı un
2 limonun suyu
yarım demet dereotu
Zeytinyağı
tuz
Hazırlanışı
Baklalar ayıklanıp, yıkanır, küçük küçük doğranır. Doğranan bakla, un ve 1 limonsuyu konulmuş suda bir süre (maks. 10 dak.) bekletilir. Bir tencerede tuz eklenmiş su kaynatılır ve baklalar kaynayan suya konulup çok hafif haşlanır. Haşlanan baklalar bir kaba konulur, üzerine ince ince doğranmış dereotu, zeytinyağı, bir limonsuyu ve tuz eklenir ve hepsi iyice karıştırılarak harmanlanır. Servis tabağına alınır ve servis yapılır.(İsterseniz salataya dövülmüş bir diş sarımsak da ekleyebilirsiniz)
AFİYET OLSUN

March 22, 2012. salatalar, sağlıklı lezzetler.

Leave a Comment

Be the first to comment!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback URI

%d bloggers like this: