Yalancı Su Böreği

Herkese güzel bir gün dilerim. Eğer vaktiniz yoksa, uğraşmak istemiyorsanız ama canınız su böreği çektiyse buyrun size yalancı su böreği tarifi. Afiyet olsun. (Tarif Lezzet Dergisinden alınmıştır)
Malzemeler:
6 yufka
6 yumurta
3 su bardağı süt
125 gr tereyağı
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 paket kabartma tozu
İç harcı için
150 gr beyaz peynir veya lor peyniri
1 demet ince kıyılmış maydanoz
Hazırlanışı: Tereyağı eritilip ılınmaya bırakılır. Derin bir kapta ılınmış tereyağı, yumurtalar, süt, yarım su bardağı zeytinyağı ve kabartma tozu karıştırılıp, çırpılır. Bir yufka kenarlardan taşacak şekilde fırın tepsisine yayılır ve üzerine hazırlanan harçtan gezdirilir. Diğer iki yufka harca batırılıp tepsideki yufkanın üzerine yerleştirilir. Maydanoz ince ince kıyılıp rendelenmiş peynirle karıştırılır. Yufkanın üzerine yayılır. Kalan 3 yufka aynı şekilde harca batırılıp peynirli harcın üzerine döşenir. Dışarıya sarkan yufkalar üzerine kapatılır. Kalan harç üzerine dökülür. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Pişince kısa bir süre dinlendirilir ve dilimlendirilerek sıcak sıcak servis yapılır.
AFİYET OLSUN

April 18, 2012. çay saati, Börek, kahvaltı.

Leave a Comment

Be the first to comment!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback URI

%d bloggers like this: