Deniz Ürünlü Karnıyarık
Herkese iyi bir hafta dilerim. Bugün sizlerle tamamen doğaçlama olarak yaptığım bir tarifi paylaşmak istiyorum. Patlıcanı ve deniz ürünlerini çok severim acaba ikisi bir arada olsa nasıl olur diye düşündüm ve ortaya deniz ürünlü karnıyarık çıktı. Farklı tatlara açıksanız, değişikliğe varım diyorsanız ve tabi ki deniz ürünlerini seviyorsanız patlıcan henüz tezgahlardan kalkmadan bu tarifi deneyin derim. Afiyet olsun
Malzemeler:
4 tane patlıcan
1 tane kuru soğan
2 tane domates
4 tane yeşil sivribiber
1 tatlı kaşığı salça
50 gr.karides
50 gr. kalamar
50 gr. yengeç bacağı
zeytinyağı
tuz
karabiber
kekik
kuru nane
Hazırlanışı:
Patlıcanlar ayıklanır, yıkanır ve alacalı soyulur. Daha önce tarifini verdiğim karnıyarık tarifindeki gibi hazırlanır. Diğer tarafta yengeç bacağı, kalamar ve karidesler yıkanır ve küçük küçük doğranırlar. Bir tavaya zeytinyağı konulur ısıtılır. İçine küçük küçük doğranmış soğan eklenir ve kavrulur. Ardından küçük küçük doğranmış yeşil biber eklenir ve sotelenir. Tavaya kalamar, yengeç bacağı ve karides eklenir iyice sotelenir. Tuz, karabiber, nane ve kekik sepilir(baharatları bol eklerseniz karışımın tadı daha güzel oluyor) karıştırılır. Son olarak kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış domates eklenir ve hepsi birlikte pişirilir. Patlıcanların ortalarına bu harçtan konulur. Bir tencereye ortaları doldurulan patlıcanlar konulur ve sulandırılmış salça ve 3 su bardağı su konulur. Kaynamaya başlayınca altı kısılır ve suyu çekene kadar pişirilir. Pişince servis tabağına alınır ve sıcak olarak servis yapılır.
Fuat Gencal replied:
Merhabalar, Hayırlı haftalar,ellerinize sağlık çok leziz görünüyor.(Umutluhayatlar berna hanımın “fırında çupra” tarifini bugün bloglardan seçmelerde yayınladım.
http://gencalsabahattin.blogspot.com/
Her pazartesi yapılan yayınlarda sizinde yayınlanmasını istediğiniz yemek tariflerinizi beklerim.
Saygılarımla.
October 10, 2010 at 22:23. Permalink.
yemekaski.com seçil replied:
değişik bi tarif olmuş 🙂 ellerine sağlık.. iyi haftalar..
October 11, 2010 at 05:26. Permalink.
ORDAN BURDAN HAYATTAN replied:
oldukça alternatif bir yemek olmuş, merak ettim lezzetini.ellerinize sağlık
October 11, 2010 at 05:50. Permalink.
lezzet sarayı replied:
handancım sen yaparsında güzel olmazmı ellerine sağlık
October 11, 2010 at 06:02. Permalink.
Saglıklımutfak replied:
Hafta sonu aklımızdan aynı şeyler geçmiş Handan'cım. bende düşündüm Karnıyarığı deniz mahsullü yapsak nasıl olur diye . ellerine sağlık
October 11, 2010 at 06:24. Permalink.
sarımutfak-hande replied:
harikasın
değişik ve çok leziz
ellerine sağlık canımcım
October 11, 2010 at 08:49. Permalink.
umutluhayat replied:
handancım harika bir tari,f ve çok da değişik.eminim enfes bir tadı vardır.ellerine sağlık
October 11, 2010 at 09:17. Permalink.
ozgur replied:
Çok değişik hiç duymamıştım ama ikisine de ayrı ayrı bayılırım eminim birlikte de güzeldirler:)
October 11, 2010 at 10:21. Permalink.
whiterose replied:
slm karides kalamar yedimde karnıyarık ta nasıl olur ama bence süper görünüyor..
October 11, 2010 at 11:04. Permalink.
Sevil replied:
ablacım sen yaparsın da hiç güzel olmaz mı ellerine sağlık afiyet bal olsun
sevgilerimle
October 11, 2010 at 11:50. Permalink.
Tümay Öztürk replied:
Deniz ürünlü karnıyarıkı şu anda nasıl merak ettiğimi anlatamam! İçindekiler lezzetli ötesi ve bir patlıcanın içindeler. Bence çok lezzetli olmalı. Ellerine sağlık:)
October 11, 2010 at 12:36. Permalink.
**kalpkurabiye**deniz** replied:
canııımm bu tarif insanı meraktan çatlatır deneme zamanına kadar:))
ne değişik olmuştur kimbilir.. mutfakta sınır yok 🙂
October 11, 2010 at 15:18. Permalink.
yeşim replied:
nefis görünüyor canım benim eline sağlık.lezzet dolu güzel bir hafta diliyorum.sevgiler.
October 11, 2010 at 15:50. Permalink.
CANAN TURHAN replied:
Gerçekten daha önce duymadığım düşünmediğim bir yemek. Deniz ürünlerini çok severim, tarifi okuyup fotoğrafa bakınca çok canım istedi. Sanırım tadını sadece siz biliyorsunuz, ben de en kısa zamanda deneyip öğreneceğim 🙂
October 11, 2010 at 16:31. Permalink.
kitchenart-ist replied:
Sevgili Handan,
Bu kadar yaratıcı bir tarife ne denir ki,Bravo! Süper görünüyor, eminim tadıda öyledir.Eline sağlık…
Sevgiler
October 11, 2010 at 17:18. Permalink.
Cafe Pepela replied:
Süper!
Bayılıyorum böyle doğaçlama tariflere 🙂
Öpüyorum canım,ellerine,emeğine sağlık..
October 11, 2010 at 19:12. Permalink.
PAPATYA PRENSES replied:
Çok ilginççç 🙂 Ellerine sağlık canım..
October 11, 2010 at 19:13. Permalink.
www.sendepisir.com replied:
Patlıcana her şey yakışır, deniz ürünlüsünü duydum ama yemedim. Mutlaka deneyeceğim. Ellerinize sağlık..
sendepişir/Nilgün
October 12, 2010 at 04:57. Permalink.
NiLaY replied:
süpersin Handan ablacım evde bir türlü kızartmayı beceremediğim kalamarlarımı böyle değerlendireyim bari 🙂 ellerine sağlık 🙂
October 12, 2010 at 06:26. Permalink.
yemekbiraşk replied:
ne kadar değişik bir tarif olmuş
tabiri caiz ise tam on numara 🙂
sevgiler..
October 12, 2010 at 08:40. Permalink.
YeMeK vAkTi/AyLiN replied:
Eminim nefis olmuştur bu tarif..Bütün sevdiğim lezzetler bir arada ellerinine sağlık Handan cım
October 12, 2010 at 10:31. Permalink.
Banu replied:
Canım ellerine sağlık patlıcanla deniz ürünleri çok yakışmış arşivime aldım. Sevgilerimle…
October 12, 2010 at 11:28. Permalink.
Banu replied:
Canım ellerine sağlık patlıcanla deniz ürünleri çok yakışmış arşivime aldım. Sevgilerimle…
October 12, 2010 at 11:28. Permalink.
Yıldız replied:
Güzel ve değişik bir patlıcan sunumu olmuş ellerine sağlık denemeye değer eminim damak tadımıza uygun :))
October 12, 2010 at 13:22. Permalink.
Zehra Gürgen replied:
Çok değişik ve alışılmışın dışında bir tarif. kesinlikle ilgimi çok çekti.Evdeki patlıcanlarla bunu deneyeceğim.ellerine sağlık
sevgiler
October 13, 2010 at 05:45. Permalink.
Zencefil ve Tarçın replied:
Çok güzel bir tarif, teşekkürler…
October 17, 2010 at 21:40. Permalink.