23 Nisan Pastası

Başta küçük Çeşniciler Selin, Ecem ve Defne olmak üzere tüm çocukların ve herkesin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlarım. Sayfamda artık bir gelenek hale getirdiğim üzere bugün blogumu bayram çocuklarına bırakıyorum bakalım bizim 3 kafadar bize ne yapacaklar? Haydi kızlar blog sizin.

Günün anlamına uygun olarak Selin, Ecem ve Defne 23 Nisan Pastası yapıyorlar.
Malzemeler
1 adet 2 katlı hazır pasta tabanı
muhallebi için
3 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
3 yemek kaşığı un
2 tatlı kaşığı mısır nişastası
1 yumurta
1 paket sade toz krem şanti
1 su bardağı süt (kremşanti için)
Aralara ve üzerine koymak için dilimlenmiş meyveler (muz,çilek kivi gibi)
Hazırlanışı: Kremşanti hariç tüm malzemeler çırpılarak kaynayıp koyulaşana kadar pişirilir. Kaynamaya başladıktan sonra ocaktan alınır. İçine 1 bardak süt ile hazırlanan krem şanti eklenir ve iyice çırpılır ve hepsi iyice karıştırılır. (Kızlarımızın hepsi karıştırma işine destek verdiler)

Aralara konulacak olan meyvalar küçük küçük kesilir, dilimlenirler. (Bizim kızlar kivi, çilek ve muzu uygun bulup, bunları dilimlediler)

2 katlı pastabanın ilk katı süt ile ıslatılıp, krema üzerine iyice yayılır. (Selin ablamız Ecem ve Defne meyvaları dilimlerken pasta tabanını ıslatma işlemini büyük bir dikkatle gerçekleştirdi)

İşlemler sırasında bizimkiler poz vermeyi de ihmal etmediler.

Dilimlenmiş meyveler ile ara kat oluşturulur.Üzerine pastabanın ikinci katı konulup,üstü ve kenarları tekrar krema ile güzelce kaplanıp, pastanın üzeri istenilen meyvelerle süslenir.

Kızlar meyvelerle yetinmeyip renkli bonibonlarla pastanın üzerine 23 Nisan yazdılar.

Ne kadar güzel olmuş değil mi?

Pastamızın herşeyi tamam. Afiyet olsun.
Sevgili Selin, Ecem ve Defne ellerinize sağlık. Pastanız o kadar güzel olmuş ki insan yemeye kıyamaz. Dünyanın tek Çocuk Bayramına sahip olmanın kıymetini bilip, bu Bayramınıza sahip çıkın diyor ve Bayramınızı bir kez daha kutluyorum. Her yıl bu gün ve istediğiniz her gün blogum sizindir. Sizleri sevgiyle kucaklayıp, öpüyorum.

April 22, 2012. çocuk çeşnici, bayram.

Leave a Comment

Be the first to comment!

Leave a comment

Trackback URI