Hünkar Beğendi
Patlıcanın en yakıştığı yemeklerden biri de Hünkar Beğendi’dir. Bayramda konuklarıma yaptığım bu yemeği sizlerle paylaşmak istedim. Afiyet olsun.
Malzemeler:(4 kişilik)
500 gr. kuşbaşı et
2 patlıcan
1 soğan
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı salça
tuz
karabiber
yarım çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı sıcak su
zeytinyağı
Hazırlanışı:
Küçük küçük doğranmış soğan zeytinyağında çevrilerek kavrulur. Kuşbaşı etler eklenir ve iyice kavrulana kadar çevrilir ve salça eklenir.1, 2 dakika hepsi karıştırılarak pişirilir. Tuz, karabiber, tarçın ve sıcak su eklenir. Suyunu çekene kadar pişirilir. Patlıcanlar közlenip, kabukları soyulur.Çatalla ezilerek püre haline getirilir. Bir kapta teryağı eritilir, un eklenir karıştırılarak kavrulur. Patlıcan püresi eklenir, karıştırılır. Süt ilave edilir ve hepsi karıştırılır iyice helmeleşince tuzu eklenir biraz daha karıştırılıp, ocaktan alınır. Beğendi servis tabağına alınır ve üzerine et konulup sıcak olarak servis edilir.
AFİYET OLSUN
Oznur (100de100 Marifet) replied:
Hunkar begenmis bende bayildim 🙂
cok severim hunkar begendiyi
harika olmus canim ellerine saglik
September 13, 2010 at 22:23. Permalink.
www.sendepisir.com replied:
Çok severim tarifide çok güzel vermişsin. Ellerine sağlık..
September 14, 2010 at 04:20. Permalink.
mine replied:
patlıcanın en yakıştığı yemeklerden biri konuklarına ziyafet vermişsin ellerine sağlık canım
September 14, 2010 at 05:13. Permalink.
Fuat Gencal replied:
Muhteşem görünüyor. Ellerinize emeğinize sağlık.
Saygılar.
September 14, 2010 at 05:35. Permalink.
Miskokulu Lezzetler replied:
Bu sene hiç yapamadım aklıma getirdin Handancığım ellerine sağlık afiyetler olsun sevgiler…
September 14, 2010 at 05:51. Permalink.
**kalpkurabiye**deniz** replied:
bende yapıcamm yaaa görüntüler bitirmekte benii:))
ellerine sağlık canım:)
September 14, 2010 at 06:06. Permalink.
Yıldız replied:
Hımmmmm
böyle güzel bir menüye ne denir ki ellerine sağlık canım
hünkarda ağzının tadını biliyormuş valla :))
September 14, 2010 at 06:12. Permalink.
seda replied:
hayatta eeeeen sevdğim yemeklerden biri! muhteşem görünüyor, ellerine sağlık:)
September 14, 2010 at 06:15. Permalink.
Gizemli Tatlar replied:
nefis nefis, ellerine sağlık canım bayılırım.
September 14, 2010 at 07:14. Permalink.
Tuğba replied:
Sunum çok güzel elelrine sağlık.Arşivimde var inşallah bende paylaşacağım.
September 14, 2010 at 08:05. Permalink.
yemekbiraşk replied:
kendisinede bayılırım. hele sunumu tam adına yakışır şekilde olmuş
sevgiler..
September 14, 2010 at 08:06. Permalink.
evcilik replied:
Bende bu görüntüye bayıldım,ellerine sağlık.
sunumda süper…
sevgilerimle.
September 14, 2010 at 08:23. Permalink.
anneanneninemekleri replied:
Bende çok severim.Ama senin sunumun harika olmuş.Tam hünkarlık.Ellerine sağlık.
September 14, 2010 at 08:23. Permalink.
NiLaY replied:
bak işte benim de başarıyla yaptığım bir yemek çıktı sonunda karşıma 🙂 ellerine sağlık Handan abla 🙂
September 14, 2010 at 08:35. Permalink.
karabidikim replied:
harika görünüyor canım ellerine sağlık.
September 14, 2010 at 08:42. Permalink.
Tümay Öztürk replied:
Bayılırım:) Kesinlikle belki de yoğurt çorbasında sonra hayatımda en sevdiğim yemektir Hünkar beğendi. Ellerine sağlık. Ne zamandır yapmıyordum ben de bu aralar yapayım. Canım közlenmiş patlıcan kokusu çekti:)
September 14, 2010 at 08:49. Permalink.
derya replied:
Canım benim ellerine sağlık harika
olmuş çok severim öpüyorum.
September 14, 2010 at 09:06. Permalink.
lezzet sarayı replied:
hmmm en beğendiğim tariflerden biri ellerine sağlık..
September 14, 2010 at 09:12. Permalink.
Muhterem'le Afiyetle replied:
Sevgili Handan,
Ellerine sağlık, hünkar beğendi nefis görünüyor.
Servis tabağında bu yemeğin hakkını vermiş, çok yakışmış.
September 14, 2010 at 09:26. Permalink.
Sevil replied:
cım patlıcanlı olan tüm yemekleri çok severim ama hünkarın yeri başkadır bizim ailede ellerine sağlık ablacım afiyet bal olsun
geçmiş bayramınıda kutluyorum tatlım pc başına geçemeyince kutlamak bu güne kaldı :))
sevgiler
September 14, 2010 at 10:15. Permalink.
O.K.A.- MAVİ TUTKU replied:
HArika ya görüntü yine harika.
Patlıcan yemeklerinin hepsini severim ama bu bir başka, helede böylesi güzel bir sunumla.
September 14, 2010 at 10:23. Permalink.
dokuzuncubulut replied:
Tam yemeğin adına ve ağırlığına yakışır bir sunum olmuş, bayıldım…
Yemeğin lezzetine söyleyecek bir şey zaten yok…
Ellerinize sağlık, sevgiler.
September 14, 2010 at 10:36. Permalink.
nesrin replied:
Ellerine saglik. Nefis bir görüntü. Sevgiler…
September 14, 2010 at 10:48. Permalink.
Cafe Pepela replied:
Canııım enfes görünüyor 🙂
September 14, 2010 at 11:16. Permalink.
Saglıklımutfak replied:
ellerine sağlık arkadaşımm nefisss
September 14, 2010 at 11:17. Permalink.
Saglıklımutfak replied:
ellerine sağlık arkadaşımm nefisss
September 14, 2010 at 11:17. Permalink.
umutluhayat replied:
bernde çok beğendi.nefis görünüyor.sunumun harika,herşey olması gereken gibi olmuş.ellerine sağlık handancım
September 14, 2010 at 12:12. Permalink.
ŞÜKRAN replied:
canım değerli yorumların için çok teşekkürler..hünkar beğendiyi bende çok severim gerçekten.. hünkarlar ağzını tadını biliyorlarmış vallahi.. eline sağlık. Görüşmek üzere sevgiler.
September 14, 2010 at 12:27. Permalink.
Cery replied:
Mmmmm… Yemek çok güzel sunum daha da güzel. Ellerine sağlık.
September 14, 2010 at 15:54. Permalink.
CANAN TURHAN replied:
Yemek muhteşem, sunum harika fotoğraf ise mükemmel olmuş. Ellerinize sağlık.
September 14, 2010 at 18:43. Permalink.
pasa-kizi replied:
merhaba cok güzel sayfaniz var ellerinize saglik.
pasasoframin bügün dogum günü var ve herkes tarifiyle beraber davetlimdir. rica etsem sizde buyururmusunuz
Pasa-kizi
http://pasasofram.blogcu.com/
October 6, 2010 at 20:07. Permalink.
nihalasli replied:
harika gorunuyor en sevdigim yemeklerin basindadir.ben de yaparim kayinvalidemin ve kayinpederimin ortak tarifi ile:)
burda amerikali komsularimizi davet etmek istiyorum tr yemeklerini tatsinlar diye.o zaman kadar sanirim boyle blogunuzu iyice incelemem ve bir menu olusturmam lazim.diger bloglari da okuyorum bakiyorum bakalim..
October 18, 2010 at 03:32. Permalink.